Verloskundig Echocentrum Beverwijk Castricum
Tips voor je Afspraak
Tips voor je afspraak
We heten je van harte welkom voor je medische echo of pretecho bij Verloskundig Echocentrum Beverwijk-Castricum. De echo’s vinden plaats op afspraak, op onze prettige locatie in Beverwijk of Castricum. Lees ook de uitgebreide informatie over de medische echo’s en pretecho’s. Om je voor te bereiden om de afspraak, geven we je graag een paar tips. Heb je vragen? Neem dan even contact met ons op.
algemene tips
- We verzoeken je op tijd aanwezig te zijn voor je afspraak.
- Ben je onverhoopt te laat voor je afspraak? Dan bekijkt de echoscopiste of je echo nog door kan gaan, anders maken we een nieuwe afspraak.
- Heb je een navelpiercing? Dat kan de apparatuur beschadigen, we verzoeken je de piercing thuis te verwijderen.
- Heb je een latexallergie? Meld dit dan voor aanvang van de echo aan de echoscopiste.
- We verzoeken je je telefoon op stil te zetten en tijdens de echo niet zonder onze toestemming te filmen of te fotograferen omdat het een medisch onderzoek is.
- Je krijgt na afloop van de echo één of meerdere foto’s mee van je ongeboren kindje. Het is goed te weten dat lamineren de foto onherstelbaar beschadigt. Je krijgt tevens alle gemaakte foto’s digitaal toegestuurd na je afspraak, dit is gratis.
- In ons echocentrum begeleiden we regelmatig studenten die een echo-opleiding doen. Ze kijken mee met het onderzoek of voeren het onderzoek onder begeleiding van de echoscopist uit. Heb je hier bezwaar tegen? Geef dit dan gerust aan bij de assistente of echoscopiste.
- Afspraak gemaakt en verhinderd? Dat kan natuurlijk gebeuren. We verzoeken je >24 uur van tevoren een annulering te sturen via mail of telefoon, anders zijn wij helaas genoodzaakt je een no show tarief in rekening te brengen van 25 euro.
Een medische echo: tips
- Een gevulde blaas is wenselijk voor alle echo’s die we uitvoeren tijdens je zwangerschap. Plas ongeveer 1 uur voor de afspraak goed uit en drink daarna twee tot drie glazen water. Hierdoor kan de echoscopiste je kindje beter in beeld brengen.
- In principe is een echo bij een vroege zwangerschap (tot 10 weken) altijd inwendig (vaginaal), tenzij de echoscopiste anders besluit. De echoscopiste beoordeelt of de inwendige of uitwendige echo het beste resultaat geeft en bespreekt dit voorafgaand aan het onderzoek met je.
- Bij alle echo’s en in het bijzonder de uitgebreide screeningsecho’s (met 13 en 20 weken) adviseren we geen kinderen mee te nemen in de echokamer. Dit heeft meerdere redenen. Zo is de echokamer donker, wat (jonge) kinderen eng kunnen vinden, of ze gaan zich vervelen. Hierdoor kunnen jij en je partner niet meer ontspannen naar de beelden kijken en naar de uitleg luisteren. Ook beïnvloedt het de kwaliteit van het onderzoek, doordat de echoscopiste zich niet optimaal meer kan concentreren. Daarnaast is het mogelijk dat we een afwijking signaleren. Als dat zo is dan krijg je dit direct tijdens het onderzoek te horen, waardoor bij jou en je partner vragen en emoties op kunnen komen. Onze ervaring leert dat kinderen het moeilijk vinden hierbij betrokken te worden en dat dit voor jou/jullie als ouder(s) ook niet prettig is.
- Je krijgt na afloop van de medische echo één of meerdere foto’s van je kindje mee. Een video of DVD-opname is bij deze echo’s niet mogelijk. Je krijgt tevens alle echofoto’s en beelden (kosteloos) digitaal toegestuurd na je afspraak.
Een pretecho: tips
- Kinderen mogen mee naar de pretecho. Wij hebben geen mogelijkheden om tijdens de echo op kinderen te letten.
- Een gevulde blaas is wenselijk voor alle echo’s die we uitvoeren tijdens je zwangerschap. Plas ongeveer 1 uur voor je bezoek aan ons goed uit en drink daarna twee tot drie glazen water. Hierdoor kan de echoscopiste je kindje beter in beeld brengen.
- Het is altijd mogelijk dat de pretecho niet lukt, doordat je kindje er bijvoorbeeld niet goed voor ligt. In dat geval bespreekt maken we als service een nieuwe afspraak voor je, bij de 3D/4D echo betaal je daarvoor een kleine vergoeding van €35,00.