Verloskundig Echocentrum Beverwijk Castricum

2D Echo

2D-Echo laten maken

Wil je extra kijken naar je kindje uit nieuwsgierigheid? Wachten tot de geboorte duurt wel erg lang voor je? Je bent welkom om op eigen verzoek  en kosten een 2D echo (de ‘klassieke’ zwart-wit beelden) te maken. Je krijgt een foto van je kindje mee naar huis en kunt alle gemaakte beelden terug vinden in Tricefy.

Samen naar je kindje kijken

Onze echoscopisten nemen je in een informele setting mee op een bijzondere reis door je eigen buik en vertellen tijdens de echo wat je op het scherm precies kunt zien. Tijdens de echo vanaf 12 weken kun je het hartje van je kind horen kloppen. Op de ‘platte’ beelden die je van je kindje te zien krijgt kun je hem of haar misschien al zien bewegen. 

Wil je nog meer van je kindje zien, dan raden we je aan eens te kijken of een 3D/4D echo wat voor je is. 

Gedurende de gehele zwangerschap ‘spieken’ 

Je kunt bij Verloskundig Echocentrum Beverwijk Castricum gedurende je hele zwangerschap terecht om naar je kindje te ‘spieken’ met een 2D echo. Vanaf 7 weken zwangerschap, tot aan je uitgerekende datum.

  • Een gevulde blaas is wenselijk voor alle echo’s die we uitvoeren tussen de 10e en 15e week van je zwangerschap. Plas ongeveer 1 uur voor je bezoek aan ons goed uit en drink daarna twee tot drie glazen water. Hierdoor kan de echoscopiste je kindje beter in beeld brengen.
  • Het is altijd mogelijk dat de pretecho niet lukt, doordat je kindje er bijvoorbeeld niet goed voor ligt. In dat geval maken we als service een nieuwe afspraak voor je, bij de 3D/4D echo betaal je daarvoor een kleine vergoeding van €35,00.
  • Wij hebben geen mogelijkheden om tijdens de echo op kinderen te letten.

Na afloop van de pretecho krijg je zwart-wit foto’s mee naar huis die je kunt bewaren en natuurlijk kunt laten zien aan eventuele broers, zussen, opa’s en oma’s.

Hoewel de echoscopiste tijdens deze echo niet actief op zoek gaat naar afwijkingen bij je kindje kan het natuurlijk wel voorkomen dat er iets afwijkends gezien wordt. In dat geval zal de echoscopist het niet kunnen negeren en vervolgens altijd met jou en je verloskundige bespreken wat ze heeft gesignaleerd en of er eventueel doorverwezen moet worden naar een ziekenhuis voor aanvullend onderzoek indien je dit wenst.

Wat kost een 2D-Echo?

Omdat er bij echo’s op verzoek geen sprake is van een medische indicatie waarbij je verzekering vanuit de basisverzekering de kosten betaalt, kunnen wij de kosten hiervan niet declareren en zul je de kosten zelf moeten betalen. Wil je een 2D echo laten maken bij ons echocentrum? Bekijk hier dan het overzicht van de kosten.

Ook voor pretecho’s ben je van harte welkom bij Verloskundig Echocentrum Beverwijk Castricum. Je vindt ons op 2 locaties; in Beverwijk en Castricum. Eén van onze professionele echoscopisten ontvangt je graag in onze rustige echoruimte. Op een ontspannen manier bekijk je samen jouw kindje. Een afspraak maken doe je eenvoudig hier.

Wil je je ingeplande pretecho annuleren? Je krijgt je geld terug tot 24 uur van te voren. Bij annulering minder dan 24 uur vóór de afspraak is er helaas geen terugbetaling mogelijk.