Verloskundig Echocentrum Beverwijk Castricum

Vitaliteitsecho

Vitaliteitsecho

Tijdens de vitaliteitsecho wordt er beoordeeld of de baby in de baarmoeder zit en een kloppend hartje heeft. Deze echo op medische indicatie wordt erg vroeg in de zwangerschap gedaan, tussen de 7e en 10e week. De vitaliteitsecho wordt vergoed door je verzekeraar indien je bloedverlies ervaart, er erge zorgen zijn of je eerder een miskraam hebt gehad. Je hebt een doorverwijzing nodig van je verloskundige of gynaecoloog. 

Waar kijken we naar bij een vitaliteitsecho?

Omdat vaak het embryo nog te klein is om via de buik te kunnen zien kan er een inwendige (vaginale) echo nodig zijn om goed te kunnen kijken. We kijken of het hartje klopt, of er meer dan 1 embryo is en of de zwangerschap zich in de baarmoeder bevindt. Als alles in orde is met je embryo en het zich goed ontwikkelt dan daalt de kans op een miskraam aanzienlijk.

Hoe zit het met Kosten en Vergoedingen?

Wanneer je wordt doorverwezen door je verloskundige of gynaecoloog voor een vitaliteitsecho dan wordt dit onderzoek vergoed door je zorgverzekeraar. Wij declareren de kosten dan rechtstreek bij hen. Indien je geen verwijzing hebt maar toch een vitaliteitsecho wil laten maken dan kun je een “echo op verzoek” boeken, de kosten hiervoor betaal je bij het online plannen van de afspraak via iDeal. Wordt de afspraak telefonisch of aan onze balie door de assistente ingepland dan reken je de kosten per pin bij de echoscopiste af tijdens je afspraak. 

Professionele medische echo’s in de regio Kennemerland? Maak direct een afspraak

Zowel voor medische echo’s als voor pretecho’s ben je van harte welkom bij Verloskundig Echocentrum Beverwijk Castricum. Je vindt ons in Beverwijk en Castricum. Eén van onze professionele echoscopisten ontvangt je graag in onze rustige echoruimte. Een afspraak maken doe je hier.