Verloskundig Echocentrum Beverwijk Castricum

Liggingsecho

Liggingsecho

De meeste kinderen liggen rond de 36 weken met het hoofdje naar beneden. Vaak draait een kindje tussen de 32e en 36e zwangerschapsweek vanzelf in hoofdligging. Een verloskundige of gynaecoloog kan voelen of jouw kindje met het hoofd naar beneden ligt. Een stuitligging (met de billen naar beneden) is een variatie op normaal. Toch is het prettig voor jou en de zorgverlener dat de ligging van de baby voor de bevalling bekend is. Als er twijfel is over de ligging van je kindje kun je doorverwezen worden voor een liggingsecho. 

Waar kijken we naar bij een Liggingsecho?

De liggingsecho vindt plaats rond 35-36 weken. Het kan ook zijn dat je verloskundige tijdens een controle op het spreekuur vermoed dat de baby na de 36 weken nog is gedraaid, het is ook dan mogelijk om een liggingsecho te krijgen. Met een uitwendige echo kijken we hoe de baby ligt. Indien de baby niet in hoofdligging ligt zal je verloskundige met je bespreken wat eventuele vervolgstappen kunnen zijn.

Hoe zit het met Kosten en Vergoedingen?

Wanneer je wordt doorverwezen door je verloskundige of gynaecoloog voor een liggingsecho dan wordt dit onderzoek vergoed door je zorgverzekeraar. Wij declareren de kosten dan rechtstreek bij hen. 

    Professionele medische echo’s in regio Kennemerland? Maak direct een afspraak

    Zowel voor medische echo’s als voor pretecho’s ben je van harte welkom bij Verloskundig Echocentrum Beverwijk Castricum. Je vindt ons in Beverwijk en Castricum. Eén van onze professionele echoscopisten (Deborah en Joan) ontvangen je graag in onze rustige echoruimte. Een afspraak maken doe je hier.